8 september 2018

Ons team

Finwise werd in 2016 opgericht en is een ervaren en multi-disciplinair team van senior financial professionals.  Wij combineren samen meer dan 50 jaar corporate finance ervaring.  Ieder van ons kan een ruime en succesvolle carrière voorleggen.  Wij komen uit zowel de financiële sector als het bedrijfsleven.  Onze partners en adviseurs werkten voorheen als M&A specialist, als CFO of CEO, als bankier, als directielid in het bedrijfsleven én als startup-ondernemer.

Patrick Soetens – Managing Partner/Founder   patrick@finwise.be


Patrick Soetens heeft meer dan 20 jaar ervaring in de financiële sector binnen Europa. Hij begon zijn carrière bij een Belgische bank in 1994 als financieel analist en vertrok in 1997 naar het Ierse kantoor.  Dit was de start van een internationale carrière in financiële markten, corporate banking en portefeuillebeheer.

In 2008 werd hij door online beleggingsbank Keytrade Bank aangetrokken voor de oprichting van het Zwitserse filiaal.   Hij was directeur van Keytrade Bank Zwitserland tot 2016 toen hij besloot met de familie terug naar België te verhuizen.

Hij richtte Finwise op in 2016 en heeft een Master in Handels en Financiële Wetenschappen en in Corporate Finance.

Ferdi Renier – Partner ferdi@finwise.be

Ferdi Renier heeft meer dan 30 jaar ervaring binnen de financiële sector in Generale Bank (Fortis), Merrill Lynch, QATIII (Private Equity) en Baker Tilly Belgium.  Hij werkte gedurende 12 jaar in M&A bij Fortis waar hij als Co-Head het M&A team van Fortis leidde bij overnamebegeleiding.  Hij switchte daarna naar Private Banking en Wealth Management, eerst bij Fortis en daarna bij Merrill Lynch en werkte ook in een succesvol Private Equity Fund.  Recent was hij adviseur bij de uitbouw van het Corporate Finance Department van Baker Tilly Belgium.

 

Jan Vorstermans – Partner     jan@finwise.be

Jan Vorstermans is de vroegere COO van Telenet.  Hij startte er zijn carrière als lid van het Executive Team in 2003 als Vice President Technology, Engineering en Network Operations.  In 2013 besloot hij een nieuwe uitdaging te zoeken in het begeleiden van jonge ondernemers bij hun groei via zijn eigen bedrijf.  Hij is een specialist in Venture Capital en Early Stage en een autoriteit op het vlak van ICT & Digitale Transformatie.  Bij Finwise ondersteunt hij klanten bij hun scaling, product roadmap en go-to-market ontwikkeling.

Marc Strijbos – Senior Adviser (Life Sciences & Healthcare)     marc@finwise.be

Marc Strijbos brengt internationale ervaring in Life Sciences en de daarmee verwante markten.  Als Bachelor in Microbiology startte hij zijn carrière in multinationals in Life Sciences, Medical Devices en Fine Chemicals en groeide er door naar senior management posities.  Zo deed hij o.m. ruime ervaring op de Amerikaanse markt als CEO and COO met projecten in M&A, due diligence en Fundraising.  Sinds 2007 woont hij in België en vervulde hij meerdere interim management posities in Diagnostics en Imaging.  Binnen Finwise is hij specialist op het vlak van Life Sciences.