10 september 2018

Aantrekken groeikapitaal

Als startup of scale-up word je al snel geconfronteerd met financiële beperkingen om door te groeien.  Er is dan behoefte om extern kapitaal (of krediet) aan te trekken om het businessplan te realiseren.  Maar het is een uitdaging om de juiste investeerder te vinden.

De partners van Finwise hebben de afgelopen decennia een uitgebreid netwerk en waardevolle relaties in binnen- en buitenland uitgebouwd.  Wij kunnen met de juiste mensen spreken.  Dat kunnen vermogende particulieren zijn, business angels, ondernemers of professionele investeerders op zoek naar de juiste investeringsopportuniteit.

We onderhouden uitstekende contacten met diverse (smart) equity providers, business angels, ondernemers, family offices en investeringsgroepen zodat we kunnen adviseren welke best aansluit, rekening houdende met de toegevoegde waarde in brede zin: financieel, strategisch, operationeel, netwerk,…

Het zoeken naar kapitaal is een intensief proces dat wij voor u kunnen uitvoeren op succes fee basis.  U dient zich ten slotte volledig te kunnen concentreren op het uitbouwen van uw bedrijf.

Onze focus is op kleine en middelgrote ondernemingen en wij hebben bijzondere expertise en relaties in sectoren als technologie, digitale transformatie, Fintech en life sciences.  Wij kunnen bedrijven helpen van early stage tot maturiteit.

Finwise staat voor een “hands-on” pragmatische aanpak in het zoeken naar groeikapitaal.

Waaruit bestaat ons aanbod?

– Evaluatie en begeleiding bij het businessplan en de financiële projecties

– Advies over het optimaliseren van investor presentaties en ‘teasers

– Voorbereiden en coördineren van de due diligence informatie

– Lijst opstellen van geschikte investeerders in samenspraak met u

– Pre-marketing en selectie van deze investeerders

– Contacteren potentiële investeerders

– Opzetten en begeleiden van meetings met potentiële investeerders

– Begeleiding bij onderhandelingen over waarderingen, structuren, documentatie

Afhankelijk van de cyclus waarin de onderneming zich bevindt, zijn er vaak ook andere (kapitaal)behoeften.

Specifiek voor mature en groeibedrijven brengen wij de strategische keuzes mee in kaart en adviseren we welk type transactie, financiering en/of kapitaalverschaffer best geschikt is om de toekomstige groei mee te ondersteunen.